Chinezii vor să cucerească lumea cu maşinile lor. Motivul pentru care i-au împrumutat un model Byd Tang preşedintelui Braziliei

Planul de expansiune globală al celor de la BYD a ajuns în Brazilia, unde prima fabrică de producţie a producătorului chinez va fi construită în afara continentului asiatic. În urma acordului, preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a primit împrumut spre folosire SUV-ul electric Byd Tang, pentru o durată de un an.

Este un SUV mare care măsoară 4,87 metri lungime, 1,95 metri lăţime şi 1,73 metri înălţime. Se sprijină pe e-Platform 3.0 şi este alimentat de două motoare electrice pentru un total de 517 CP. Bateria de 86 kWh garantează un parcurs de maxim 500 km. În Europa, modelul este comercializat în prezent în Norvegia şi în Germania.

Livrarea a avut loc în timpul unei întâlniri între Lula şi preşedintele BYD Brasil, Tyler Li. „Am primit reprezentanţi de la Byd Brasil, o companie de maşini electrice care îşi va deschide în Brazilia prima fabrică din afara Asiei….

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lazăr Ion Marian
Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ultimele stiri

Alegerea redactorului