Ciolacu spune că a discutat cu Iohannis despre funcția de președinte al Consiliului European: E o șansă reală, avem un culoar bun

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu Klaus Iohannis despre funcţia de preşedinte al Consiliului European care ar putea reveni României. Șeful Executivului susţine că este o şansă reală, pentru că avem un culoar bun, iar Iohannis ar putea prelua această poziţie în luna mai.

Potrivit atribuţiilor, premierul numeşte comisarul european, România urmând să preia alt portofoliu faţă de cel actual, pe Transporturi, deţinut de Adina Vălean, informează News.ro.

Conform unor informaţii apărute în spaţiul public, în PNL a fost discutată varianta în care funcţia de preşedinte al Consiliului European ar putea fi preluată de preşedintele Klaus Iohannis, actualul ocupant, Charles Michel, anunţându-şi intenţia de a candida pentru Parlamentul European.

În acest caz, ar urma o demisie a preşedintelui Iohannis, în luna iunie, înainte de încheierea mandatului la Cotroceni, iar, conform Constituţiei, postul ar fi ocupat, interimar, de preşedintele Senatului,…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ultimele stiri

Alegerea redactorului