Comisarul european pentru cercetare și educație a demisionat. „Soldatul de partid” se întoarce în Bulgaria cu bagajul din UE (Politico)

Comisarul Uniunii Europene pentru cercetare, inovare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a demisionat luni din funcţie, acceptând provocarea de a forma un nou guvern de coaliţie în ţara sa natală, Bulgaria.

Politico realizează un profil al comisarului bulgar şi îi analizează activitatea şi ascensiunea politică, neocolind criticile. Unii analişti sunt însă de părere că ar putea avea capacitatea de a convinge Austria şi Olanda să ridice veto-ul pentru Schengen.

Mariya Gabriel a fost aleasă săptămâna trecută de liderul partidului său GERB, fostul premier Boiko Borissov, pentru a deveni următorul premier al Bulgariei. Luni, preşedintele bulgar Rumen Radev i-a acordat mandatul instituţional pentru a forma un guvern.

Politicianul bulgar de centru-dreapta s-a alăturat executivului UE în calitate de comisar pentru afaceri digitale în 2017 şi a preluat portofoliul cercetării, inovării, educaţiei şi culturii la începutul actualului mandat al…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului