De ce e bine ca Ucraina să-și amâne contraofensiva, în timp ce Rusia își construiește Gulagul digital. Cum vrea Putin să folosească Găgăuzia Interviu

Numai faptul că vor fi convocați la armată oamenii prin intermediul portalurilor de stat de servicii digitale, dar și faptul că statul se va asigura că cetățenii pe care-i vizează vor respecta aceste convocări prin interzicerea circulației, prin blocarea conturilor bancare ș.a.m.d. arată că regimul este gata să ducă până la maximum încordarea politică, pentru a-și asigura numărul necesar de soldați. Iar asta va genera niște efecte politice care s-ar putea ca la un moment dat să avantajeze Ucraina.

Istoricul Cosmin Popa, specializat în istoria URSS și a Rusiei, precum și în istoria Europei Centrale și de Sud-Est, este de părere că decizia amânării contraofensivei este una oportună pentru Ucraina, în acest moment, când are nevoie de mai multe arme, de muniție și logistică, pentru ca victoriile obținute pe teren de soldați să nu fie irosite, ca urmare a incapacității de a le exploata.

Scurgerile de la Pentagon arată că SUA cred că…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ultimele stiri

Alegerea redactorului