India: Operațiunile de salvare s-au încheiat după catastrofa feroviară de proporții soldată cu cel puţin 288 de morţi și 900 de răniți

Operațiunile de căutare și salvare a victimelor au luat sfârșit în India, a doua zi după coliziunea dintre trei trenuri ce au provocat cel puțin 288 de morți și 900 de răniți, unul din cele mai grave dezastre feroviare din istoria țării, transmite AFP.

Acesta este cel mai grav accident feroviar petrecut în India în ultimele două decenii, după accidentul produs în august 1999, când două trenuri s-au ciocnit în statul Begalul de Vest din nord-estul țării, provocând moartea a 288 de persoane.  

Jurnaliştii AFP au văzut vagoane răsturnate şi pe salvatori lucrând neobosit pentru a extrage supravieţuitori ai tragediei care a avut loc vineri seara lângă Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha, în estul Indiei.

Aproximativ 800 de persoane au murit în 1981, când un tren a deraiat în timp ce traversa un pod şi a plonjat într-un râu în statul nordic Bihar.Reţeaua feroviară din…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lazăr Ion Marian
Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ultimele stiri

Alegerea redactorului