INS: Valoarea totală a activelor fondurilor de pensii era de 92,5 miliarde de lei, la sfârșitul anului 2021

Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 miliarde de lei, la sfârşitul anului 2021, înregistrând o creştere de aproximativ 19% fata de anul anterior atât pentru total cât şi pentru Pilonul II, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Activele din cadrul Pilonului II reprezintă 96,3% din total active.

La sfârşitul anului 2021, numărul de participanţi la fondurile de pensii administrate privat a fost de 7,293 milioane de persoane, conform datelor raportate de către administratorii de fonduri de pensii private, care au răspuns la cercetarea statistică realizată de INS. De asemenea, numărul de participanţi înregistraţi la fondurile de pensii facultative a fost de 564.000 de persoane, scrie Agerpres, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În 2021, structura pe sexe a numărului mediu de salariaţi la nivel naţional a fost următoarea: 48% femei şi 52% bărbaţi. Structura pe sexe a participanţilor la fondurile de pensii private pe cele două categorii de fonduri este diferită, astfel la pilonul II ponderea bărbaţilor este majoritară, în timp ce la pilonul III ponderea femeilor este mai mare.

În anul 2021, în România au funcţionat 7 fonduri de pensii administrate privat, administrate de 7 administratori. De asemenea, au funcţionat 10 fonduri de pensii facultative, administrate de 8 administratori.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/ins-valoarea-totala-a-activelor-fondurilor-de-pensii-era-de-925-miliarde-de-lei-la-sfarsitul-anului-2021-2234821.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului