Mărturii despre operațiunile partizanilor ucraineni în teritoriile controlate de Rusia: „Avem informatori care aveau nouă ani când casele le-au fost ocupate”

The Kyiv Independent a stat de vorbă cu trei persoane implicate în coordonarea operațiunilor de rezistență în teritoriile ucrainene ocupate, obținând mărturii despre cele mai eficiente acțiuni ale partizanilor.

Fiecare dintre își urmărește obiectivele prin metode diferite: unele mai degrabă simbolice, iar altele variind de la subtile la distructive.

Oficialii de rang înalt au admis că în viitorul apropiat nu va fi posibilă o străpungere fulgerătoare prin care să poată fi din nou recuperate mari părți de teritoriu. Dimpotrivă, se vorbește tot mai mult de eforturi de apărare împotriva eforturilor ofensive reînnoite ale Rusiei

Totuși, cei care contribuie la rezistență insistă că voința ucrainenilor aflați sub ocupație de a fi eliberați nu s-a diminuat deloc după aproape doi ani de război, așa cum nici operațiunile lor nu s-au redus în intensitate.

Rețeaua de șoapte

La aproape 10 ani de când capitala regională…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ultimele stiri

Alegerea redactorului