Ministrul care s-a opus intrării noastre în Schengen e la București: Nu vă pot oferi azi o dată. Mai avem mult de lucru împreună

Veştile nu sunt bune pe tema Schengen. Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a sosit la Bucureşti pentru a discuta cu Lucian Bode despre problemele pe care le vede în domeniul migraţiei ilegale şi care îl împiedică să susţină aderarea României la Schengen.

Karner a spus înainte de întâlnirea cu Bode că „primii pași i-am reușit, dar mai avem mult de lucru împreună” şi că nu poate oferi azi o dată pentru intrarea noastră în Schengen.

La rândul său, Lucian Bode a precizat că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, relaţii care s-au răcit la sfârşitul anului trecut.

”Vizita de astăzi este o continuare firească a activităţilor desfăşurate de către structurile MAI din România şi din Austria, structuri care s-au întâlnit la nivel tehnic, pe parcursul acestui an. Vizita de astăzi este, dacă vreţi, o abordare pragmatică a temelor de interes pentru ţările noastre. Văzând abordarea din…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului