O nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 8% pe an

Ministerul Finanțelor lanseazã o nouã emisiune de titluri de stat Tezaur destinatã exclusiv populației începând de vineri, 3 februarie, cu maturitãți de 1, 2 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate fizic, dar și online.

Între 3 – 23 februarie 2023 titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Între 3 – 24 februarie 2023 titlurile pot fi cumpărate de la unitãțile Trezoreriei Statului, iar între 3 – 23 februarie 2023 în mediul urban și 3 – 22 februarie 2023 în mediul rural, prin subunitãțile Poșta Românã.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/o-noua-emisiune-de-titluri-de-stat-tezaur-cu-dobanzi-de-pana-la-8-pe-an-2235629.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului