Serviciile secrete de la Kiev îl acuză pe oligarhul Dmitro Firtaş că a cauzat un prejudiciu de 440 milioane de euro. Ce riscă afaceristul

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) l-a acuzat luni pe oligarhul ucrainean Dmitro Firtaş de neplata unei cantităţi de gaze naturale în valoare de sute de milioane de euro, relatează DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Oligarhul ucrainean trăiește în Austria FOTO EPA EFE

Furnizorii de gaz regionali aflaţi în proprietatea oligarhului de 58 de ani ar fi plătit operatorului de stat al reţelei de furnizare a gazului pentru numai 30% din gazul furnizat, a anunţat luni SBU. Între anii 2016 şi 2022 ar fi fost cauzat astfel un prejudiciu de aproape 440 de milioane de euro.

Potrivit SBU, circa 70% din furnizorii de gaz regionali din Ucraina sunt sub controlul lui Firtaş. Omul de afaceri şi opt manageri de rang înalt din companiile sale riscă condamnări de până la 12 ani de închisoare, scrie DPA.

Conform Reuters, Firtaş şi mai mulţi directori din firmele sale au fost notificaţi luni de SBU că sunt suspectaţi de „deturnare de…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lazăr Ion Marian
Florin Gioga

Ultimele stiri

Alegerea redactorului