Un autocar cu români s-a răsturnat în Slovenia: sunt trei morți și mai mulți răniți

Trei români au murit vineri dimineață, după ce autocarul cu care călătoreau s-a răsturnat în Slovenia. Ministerul de Externe anunță că o echipă consulară a fost trimisă de urgență la locul accidentului.

Accidentul a avut loc la ora 5:00, ora locală, (ora 6:00, ora României), pe o autostradă din estul țării, în apropiere de granița cu Ungaria. Potrivit presei din Slovenia, este vorba de un autocar înmatriculat în România și cei mai mulți călători de la bord ar fi cetățeni români. Presa mai spune că alte cel puțin 3 persoane au fost rănite și au fost duse la spital.

Autocarul a părăsit carosabilul și a căzut în șanțul de lângă el, lovindu-se de un gard. Cauzele accidentului nu sunt, deocamdată, cunoscute.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei”, transmite MAE.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-autocar-cu-romani-s-a-rasturnat-in-slovenia-sunt-trei-morti-si-mai-multi-raniti-2238799.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului