Un bărbat care a vrut să o ucidă pe Regina Elisabeta a II-a cu arbaleta a pledat vinovat pentru trădare

Un bărbat care a venit înarmat cu o arbaletă la Castelul Windsor, în 2021, cu intenția declarată de a o ucide pe Regina Elisabeta a II-a a pledat vinovat în procesul în care este acuzat de trădare, scrie BBC.

Jaswant Singh Chail, care acum are 21 de ani, a folosit o scară fabricată din nailon pentru a intra pe ascuns în Castelul Windsor, în dimineața zilei de Crăciun din 2021. Regina Elisabeta a II-a a locuit acolo pe durata pandemiei.

Ancheta a stabilit că Jaswant Singh Chail a petrecut două ore ascuns în castel, până să fie observat de un ofițer de pază în dreptul unei uși care dădea spre apartamentul regal.

Tânărul purta o cagulă și avea o arbaletă încărcată, cu siguranța dezactivtă.

Ofițerul a îndreptat un taser înspre tânăr, după care ar fi urmat următorul dialog:

„Bună dimineaţa, pot să te ajut, prietene”?
„Am venit să o ucid pe regină”!

Ofiţerul l-a somat apoi pe Chail să arunge arbaleta, să se aşeze în genunchi şi să-şi pună mâinile pe cap. Chail s-a conformat, dar a spus din nou: „Am venit să o ucid pe regină”.

Asupra tânărului a fost găsit şi un bilet scris de mână cu mesajul:

„Vă rog, nu îmi scoateţi hainele, pantofii şi mănuşile, masca etc. Nu vreau să fiu îmbălsămat după moarte, mulţumesc, îmi pare rău”.

De asemenea, într-o filmare video postată pe Snapchat cu câteva minute înainte de a intra în castel, Chail a spus:

„Îmi pare rău, îmi pare rău pentru ce am făcut şi ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta, Regina din Familia Regală. Această răzbunare este pentru cei care au murit în 1919 în masacrul de la Jallianwala Bagh, când soldaţii britanici au deschis focul asupra a mii de oameni adunaţi în oraşul Amritsar din India”.

Aproximativ 1.000 de oameni au murit în confruntarea menţionată de Jaswant Singh Chail.

În aceeaşi filmare, Chail spune că este indian de religie sikh, dar face referire şi la seria de filme „Războiul stelelor”, afirmând printr-un joc de cuvinte că este şi un „sith” – ordinul fictiv din care făcea parte personajul negativ Darth Vader – adăugând că numele său este „Darth Jones”.

Jaswant Singh Chail este judecat pentru proferarea de ameninţări cu moartea, introducerea unei arme într-o instituţie oficială dar şi pentru trădare, conform unei legi date pentru prima dată în 1351.

Chail a pledat vinovat pentru toate acuzațiile. Sentința este programată pe 31 martie.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-barbat-care-a-vrut-sa-o-ucida-pe-regina-elisabeta-a-ii-a-cu-arbaleta-a-pledat-vinovat-pentru-tradare-2238913.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului