USR şi Forţa Dreptei au depus moțiune simplă împotriva lui Bode: Refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte

Deputaţii de la USR şi Forţa Dreptei au depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, intitulată „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”.

Semnatarii susţin că scopul acestei moţiuni simple este acela de a atrage atenţia asupra „întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită”, aşa cum „nu-şi merită titlul academic” sau respectul oamenilor care au muncit cinstit în România.

„Aflat în situaţia stranie de a se prezenta în faţa românilor şi a întregii lumi cu un şef al Poliţiei dovedit hoţ, Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice. Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă”, se arată în textul depus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarii amintesc faptul că, pe 26 ianuarie 2023, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a informat că teza de doctorat a lui Lucian Bode „a fost identificată cu abateri de la etica academică, fiind, în concluzia principală a Comisiei de etică a UBB, profund viciată prin segmente plagiate şi citări incorecte grave”.

„Beneficiind de sprijinul direct al preşedintelui Klaus Iohannis şi al liderului PSD Marcel Ciolacu, Lucian Bode continuă să sfideze românii de la înălţimea unei funcţii guvernamentale. Chiar şi cu acest sprijin amoral şi de neînţeles, domnul Lucian Bode nu mai poate reprezenta România sau românii în niciun fel de calitate. Fiecare minut pe care îl petrece într-o funcţie de demnitate publică reprezintă un minut prea mult pentru onoarea ţării şi a guvernului ei. Reamintim şi faptul că Ministerul de Interne nu a avut nicio reacţie instituţională relevantă după ce în presă au apărut dezvăluiri despre situaţia unor ofiţeri de poliţie scoşi arbitrar din sistem, după retragerea de către DGIPI a certificatelor de siguranţă. Când nu fură, Lucian Bode patronează abuzuri”, se mai arată în moţiunea simplă.

USR şi Forţa Dreptei trec, de asemenea, „în dreptul ministrului Bode” „eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen”, potrivit Agerpres.„Domnul Bode continuă să meargă la Consiliile Justiţie şi Afaceri Interne, deşi faptele sale sunt cunoscute de către toţi partenerii săi de discuţie. Orice zi cu Bode ministru e o zi în plus de menţinere a României în afara spaţiului în care se poate călători liber. Românii sunt umiliţi la frontiere, companiile au costuri mai mari, însă asta nu pare să mişte pe nimeni din arcul guvernamental”, scrie în textul moţiunii simple.Semnatarii au adăugat pe lista ministrului Lucian Bode şi „licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental”.„Autorii acestei moţiuni nu cred că Lucian Bode e capabil să priceapă şi să accepte că un hoţ nu poate reprezenta oameni cinstiţi. De aceea, fac apel la suporterii politici ai ministrului de Interne să găsească urgent o soluţie pentru ca hoţii să nu mai fie premiaţi cu funcţii publice. România nu merită această umilinţă”, conchid cei care au depus moţiunea.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/usr-si-forta-dreptei-au-depus-motiune-simpla-impotriva-lui-bode-refuza-sa-isi-asume-responsabilitatea-pentru-propriile-fapte-2236551.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului