Va încheia atacarea taberei de la Rafah războiul? Hamas a mizat de la început pe suferința populației din Gaza – Interviu cu expertul în Orientul Mijlociu Raluca Moldovan

Suferința populației din Gaza este de fapt un factor pe care Hamas a mizat de la început pentru a puncta la capitolul imagine: era de neconceput ca Israelul să nu riposteze militar, condiții în care victimele civile într-un spațiu atât de dens populat precum Gaza erau inevitabile.

Mai poate fi Benjamin Netanyahu liderul care să ducă până la capăt acest război, în condițiile în care catastrofa umanitară are proporții uriașe? Ce șanse reale are soluția celor două state și ce înseamnă recunoașterea statului palestinian de unele state europene?

Expertul în Orientul Mijlociu Raluca Moldovan argumentează, în interviul pentru spotmedia.ro, că statul palestinian nu va lua naștere doar pentru că alte state terțe îl recunosc, deoarece atribuțiile statalității nu pot veni din exterior, iar această calitate nu poate fi declarată prin fiat.

Principalele idei ale interviului pentru spotmedia.ro:

  • Netanyahu nu are de ales, trebuie să continue, în ciuda…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului