„Patrioți pentru Europa”, alianța extremistă fondată de Viktor Orban, devine al treilea grup ca mărime din Parlamentul European

Patrioți pentru Europa, o nouă alianţă de extremă dreapta în Parlamentul European, lansată cu doar o săptămână în urmă de premierul ungar Viktor Orban, devine al treilea grup ca mărime din PE.

Cu 84 de deputați din 12 țări, Patrioți pentru Europa e „cel mai mare grup patriotic care a existat vreodată în Parlamentul European”, susţine formaţiunea, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Jordan Bardella (Rassemblement National, Franța) a fost ales președinte al grupului, iar Kinga Gál (Fidesz, Ungaria) prim-vicepreședinte.

Ceilalți vicepreședinți sunt Roberto Vannacci (Lega, Italia), Klára Dostálová (ANO, Republica Cehă), Sebastiaan Stöteler (PVV, Țările de Jos), António Tânger Corrêa (CHEGA, Portugalia), Hermann Tertsch (VOX, Spania) și Harald Vilimsky (FPÖ, Austria).

„Patrioți pentru Europa reprezintă speranța pentru zecile de milioane de cetățeni din națiunile europene care își prețuiesc identitatea, suveranitatea și libertatea…

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Alegerea redactorului